Seminar de informare şi workshop Şcoala Gimnazială nr. 178

Proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! a continuat cu al patrulea seminar de informare, organizat luni, 19 ianuarie 2015, la Şcoala Gimnazială nr. 178 din sectorul 1. Activitatea a fost susţinută de Flori Ana Andronache (psiholog, Asociaţia SPRING) pentru 60 de elevi de clasa a V-a şi a VI-a.

La formatul consacrat al evenimentului, consând în discuţii despre bullying, tipuri de comportamente agresvie şi consecinţele lor şi reprezentaţia piesei de teatru „STOP Bullying!”, am adăugat două ingrediente noi, foarte bine primite de participanţi. Primul a fost lansarea melodiei anti-bullying din proiect - „Merg înainte" - compusă de doi tineri muzicieni foarte talentaţi: Andrei Duţu şi Tibi Galea. Melodia a fost ascultată de elevii prezenţi la seminar, aceasta fiind creată cu scopul de a susţine victimele bullying-ului să depăşească sentimentele negative experimentate în această ipostază, precum şi de a descuraja agresorii din a se lăsa prinşi în iluzia jocurilor de putere. Al doilea ingredient nou a fost prezenţa Poliţiei Capitalei la seminar. Îi mulţumim doamnei inspector Claudia Rădoi pentru informaţiile oferite elevilor despre răspunderea penală a minorilor care participă la acte de violenţă.

Fotografii seminar

La activitate au participat şi doi jurnalişti de la Radio România Cultural, doamna Lidia Laic şi domnul Dan Vasiliu, cărora le mulţumim pentru interesul pe care l-au manifestat faţă de proiectul nostru şi materialele frumoase pe care le-au realizat cu şi despre noi!

Mulţumim elevilor care au venit la seminar pentru impresiile şi mesajele frumoase pe care ni le-au lăsat la finalul seminarului şi pe care vă invităm să le citiţi !

Miercuri, 21.01.2015, ne-am bucurat să cunoaştem mai bine şi să lucrăm în cadrul unui workshop cu 12 dintre elevii claselor a V-a şi a VI-a ai Şcolii Gimnaziale nr. 178 care au participat la seminarul de informare organizat cu două zile înainte. Workshopul a debutat printr-o discuţie iniţiată de Flori Ana Andronache (psiholog, Asociaţia SPRING) despre modul în care fiecare dintre elevi a receptat mesajul piesei de teatru şi al melodiei create în proiect.

Înainte de a începe improvizaţiile, elevii au făcut câteva exerciţii de încălzire împreună cu Paul Radu şi Elias Ferkin (actori, vicepreşedinţi Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION). Împărţiţi apoi în roluri de victime, agresori şi martori, elevii au creat şi jucat situaţii ipotetice de bullying cu care se pot confrunta la şcoală sau în alte medii pe care le frecventează.

După ce au trecut prin toate cele trei ipostaze, elevii, îndrumaţi de Flori Ana Andronache, şi-au analizat şi împărtăşit experienţele trăite. De asemenea, ei au găsit împreună soluţii pentru cazuri în care poţi fi martor sau victimă a bullying-ului şi modalităţi prin care îşi poţi descărca în mod sănătos sentimentele negative (precum furie sau frustrare), astfel încât să nu ajungă în rol de agresor.La finalul workshopului, participanţii au fost invitaţi să îşi imagineze metode prin care violenţa în şcoală poate fi oprită.

Fotografii workshop

Le mulţumim acestor elevi minunaţi pentru implicarea lor activă pe tot parcursul activităţilor şi pentru feedback-ul valoros pe care ni l-au oferit şi de care vom ţine cont în iniţiativele noastre viitoare! Mulţumim Şcolii Generale nr. 178 şi doamnei director Daniela Paizan pentru deschiderea faţă de activităţile propuse şi sprijinul acordat în organizarea lor!