27 şi 28 noiembrie 2014

Încep seminariile de informare şi workshopurile  Aleg să mă implic. STOP Bullying!

Am pregătit terenul şi demarăm seminariile de informare şi workshopurile din cadrul proiectului Aleg să mă implic. STOP Bullying! Primii beneficiari vor fi elevii Şcolii gimnaziale nr. 135 din Calea Ferentari nr. 72, care vor participa joi 27.11.2014 la un seminar de informare despre bullying şi vineri 28.11.2014 la un workshop interactiv ce va combina noţiuni de educaţie civică aplicate pe problematica bullying-ului cu elemente de teatru de improvizaţie.

Primul seminar al proiectului va reuni 60 de elevi de gimnaziu ai Şcolii nr. 135 şi profesorii acestora cu scopul de a informa şi sensibiliza participanţii cu privire la fenomenul bullying, tipuri de comportamente agresive întâlnite în şcoli şi consecinţele acestora. Utilizând arta teatrală drept metodă de educaţie non-formală, nucleul seminarului va fi piesa de teatru, interpretată de 4 tineri actori foarte talentaţi: Alex  Dediu, Anisia Zlătaru, Vlad Linta şi Alexandru Dumitru. Piesa a fost creată şi regizată de Costel Caşcaval, Elias Ferkin şi Paul Radu, actori profesionişti ai Asociaţiei STAGE ONE PRODUCTION, pentru a ilustra bullying-ul în şcoli şi a trage un semnal de alarmă asupra fenomenului. Alături de echipa SPRING reprezentată prin Anna-Maria Bitere, Andreea Romeghe şi Flori Ana Andronache (Buzilă) şi de echipa STAGE ONE PRODUCTION, la eveniment va participa şi Andreea Vasile, psiholog şi preşedinte al Asociaţiei E.L.E – creează şi educă, organizaţie susţintătoare a proiectului, cu rol de co-moderator al discuţiilor cu elevii după vizionarea piesei de teatru.

Dintre participanţii la seminar, 16 elevi vor lucra în cadrul workshopului împreună cu Flori-Ana Andronache (Buzilă), psiholog în cadrul Asociaţiei SPRING şi cu actorii Asociaţiei STAGE ONE PRODUCTION. Aceştia vor construi şi vor juca scenarii în care este prezent bullying-ul, cu scopul de a conştientiza implicaţiile fenomenului şi de a învăţa să adopte atitudini active în prevenirea, gestionarea şi combaterea lui.

Obiectivul acestor activități educative este de a stimula în rândul elevilor din şcoli generale formarea de trăsături morale şi atitudinale necesare stabilirii unor raporturi civic sănătoase şi socialmente acceptate în grupul de învăţare din care fac parte.

În cadrul proiectului Aleg să mă implic. STOP Bullying! vor fi organizate 6 seminarii de informare despre bullying şi 6 workshopuri în 6 şcoli generale din Bucureşti. Implementat în perioada 1 octombrie 2014 – 31 martie 2015 de Asociaţia SPRING în parteneriat cu Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION şi Asociaţia DIRECT, iniţiativa îşi propune să contribuie la prevenirea şi combaterea bullying-ului prin activităţi educative adresate elevilor, profesorilor, consilierilor şcolari şi poliţiştilor.

Proiectul Aleg să mă implic. Stop Bullying! este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile.

Ilustrație de Alina Pelmuș