5.5.38

Asociaţia SPRING

Echipa SPRING

Anna-Maria Bitere

Sunt licenţiată a Facultăţii de Psihologie și Științele Educației, specializarea  Psihologie, din cadrul Universității din București și a Facultății de Sociologie şi Asistenţă    Socială, specializarea Asistenţă Socială, din cadrul aceleiaşi universităţi. De asemenea, sunt absolventă a cursurilor postuniversitare de formare în consiliere şi psihoterapie    experienţială a unificării centrată pe copil, adult, cuplu şi familie, din cadrul școlii SPER (Societatea de Psihoterapie Experienţială Română). 

Întreaga mea activitate profesională din ultimii şapte ani a presupus interacţiunea cu oamenii. În calitate de formator, în cadrul Centrului de Pregătire Profesională în Cultură, am înţeles că educaţia şi pregătirea profesională sunt unele din cele mai importante investiţii ale noastre, dar acestea nu sunt suficiente pentru a ne dezvolta şi a ne atinge potenţialul maxim. Pentru a obţine împlinirea în plan profesional, dar şi personal, avem nevoie să ne desfăşurăm activitatea într-un mediu corespunzător, echilibrat şi “sănătos”, în toate accepţiunile termenului (economic, organizaţional, social, politic, juridic, cultural, natural), să fim conştienţi de propria noastră valoare, să punem pasiune în ceea ce facem, să fim înconjuraţi de persoanele potrivite şi nu în ultimul rând să ţinem cont de faptul că “în fiecare om sălăsluieşte un soare, totul este să îl lăsăm să ardă”. Este adevărat că nu putem avea control asupra tuturor acestor aspecte, însă important este să ne stabilim priorităţile şi să avem încredere în noi. Aceste lucruri le-am descoperit pe parcursul activităţii mele de asistent social și psiholog.

 Experienţa dobândită până în prezent mă recomandă pentru consilierea profesională şi psihologică, în special a persoanelor victime ale hărțuirii psihologice la locul de muncă și a celor care doresc să se dezvolte independent.

  Din rolul meu de preşedinte al Asociaţiei SPRING, vă stau la dispoziţie pentru orice detalii legate de organizaţia noastră, precum şi pentru organizarea serviciilor şi programelor oferite de echipa noastră (întâlniri individuale, de grup sau de tip workshop). În acest sens, mă puteţi contacta la numărul de telefon 0724.24.62.65 şi la adresa de e-mail office@asociatiaspring.ro.

Echipa noastră este formată din membri și colaboratori, specialiști în diferite domenii de activitate, cum ar fi cel psihologic, juridic, educațional, dar nu numai. Suntem o echipă tânără, cu experiență, lucrăm din pasiune cu și pentru oameni, punând preț pe profesionalism, confidențialitate și seriozitate.

 

 

Ana Maria Benali

Mă numesc Ana Maria Benali şi sunt vicepreşedinte în cadrul Asociaţiei SPRING, având totodată rolul de consilier psihologic şi psihoterapeut.Activitatea mea ca şi psiholog-psihoterapeut a început în urmă cu aproximativ şase ani, când am finalizataldoileaande pregătire în cadrul şcolii SPER (Societatea  de Psihoterapie Experienţială din România) şi am obţinut atestatul de liberă practică  pentru profesia de consilier psihologic autonom. 

De atunci şi până în prezent am avut ocazia de a asista numeroase persoane oferindu-le servicii de consiliere în carieră şi psihologică, atât în cadrul cabinetului meu invididual de psihologie, cât şi în cadrul proiectului european „Femeia contează!”, iniţiat de Asociaţia COLFASA. Această experienţă mi-a oferit posibilitatea de a înţelege foarte bine fenomenul hărţuirii psihologice la locul de muncă şi de a cunoaşte oameni cu adevărat valoroşi, foarte frumoşi şi competenţi, pe care i-am asistat şi sprijinit în a-şi găsi traseul pe plan profesional şi personal. Este vorba despre acel traseu care le permite să fie în contact cu nevoile lor reale, cu felul lor de a fi şi cu aşteptările pe care le au şi, astfel, de a se simţi împliniţi. Experienţa mi-a dovedit că partea profesională se îmbină întotdeauna cu cea personală şi că atunci când facem o schimbare pe un plan, se vor simţi efecte şi în celălalt plan. Aşadar, mă bucur că am fost martoră la schimbări importante din viaţa unor persoane frumoase, care au avut curajul de a-şi activa potenţialul şi de a şi-l valorifica.

Experienţa de lucru într-o companie multinaţională de consultanţă în domeniul resurselor umane, în calitatea de recruiter, m-a ajutat să înţeleg ambele „tabere”- atât cea a candidatului, cât şi cea a intervievatorului şi a stat la baza discuţiilor mele cu clienţii asistaţi. În cadrul serviciului de consiliere în carieră m-am axat pe realizarea de simulări de interviuri, redactarea CV-ului, elaborarea planului de carieră pornind de la profilul profesional şi personal al clientului, stabilirea strategiei de acţiune pentru atingerea obiectivului fixat şi desigur sprijin pe tot parcursul procesului.

Experienţa mea în domeniul resurselor umane nu se rezumă numai la recrutare, ci este mai amplă şi dobândită în medii corporatiste, care mi-au oferit oportunitatea de a avea o viziune mai largă privind modul în care se desfăşoară dinamica companie – angajat, fiecare având nevoile proprii şi obiective uneori distincte.

Andreea Romeghe

Absolventă de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene în cadrul Facultaţii de Litere, Universitatea din Bucureşti, a urmat cursuri de formare în domeniile Manager de proiect, Asistent relaţii publice şi comunicare, Formator şi Fotograf. 

Din 2011 lucrează în domeniile educaţiei şi culturii, până în prezent ocupând funcţia de asistent de proiect în mai multe organizaţii: Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, Asociatia Translucid, Asociaţia Spring. În perioada decembrie 2012 - iunie 2013 a ocupat funcţia de coordinator de programe de formare profesională în cadrul Centrului de Pregătire Profesională în Cultură. Are experienţă în implementarea de proiecte cu finanţări diferite (Programul Lifelong Learning al Comisiei Europene, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Fondul Mega Image pentru Comunitate) dobândind astfel excelente abilităţi de comunicare, planificare, organizare şi coordonare. Din 2013 colaborează cu Asociaţia Spring în departamentul de redactare de cereri de finanţare nerambursabilă pentru proiectele iniţiate de organizaţie. În prezent este asistent de proiect în proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! implementat de Asociaţia Spring prin Fondul pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile.

Flori-Ana Andronache

Numele meu este Flori-Ana Andronache ş​i colaborez cu Asociaţia SPRING  încă de la înfiinţarea acesteia, fiind unul dintre cei patru membri fondatori. Principala mea implicare în această asociaţie este în calitate de psiholog - consilier principal şi psihoterapeut autonom atestat în consiliere psihoterapie experienţială a unificării centrată pe copil-adult-cuplu şi familie.​ Sunt membru al COPSI (Colegiul Psihologilor din România) şi am calitatea de Reprezentant în această instituţie în perioada 2013-2017. În echipa Asociaţiei SPRING  am avut ocazia de a cunoaşte şi interacţiona cu  oameni (psihologi) cu expertiza necesara în a aduce un plus de bine în viaţa persoanelor asistate.

​Am iubit psihologia de mic copil, încă înainte de a afla că există o ştiinţă care se numeşte aşa.  S-a întâmplat astfel pentru că am iubit oamenii, am crezut tot timpul în frumuseţea sufletului  uman, iar lucrurile urâte, mai puţin bune/frumoase/morale etc. care caracterizau comportamente ale unor persoane le-am asimiliat cu "suferinţa sufletului/minţii acestora. Pasiunea pentru psihologie s-a reflectat într-o profesie pe care o practic cu mult drag şi spor, în mai multe ipostaze (angajat, colaborator, antreprenor, angajator) şi medii de activitate (public, privat, ONG, universitar, cabinet propriu de psihologie). Ca psihoterapeut/consilier psihologic, de aproximativ opt ani asist cu dăruire şi dedicare în cabinetul de psihologie oameni aflaţi în  suferinţă sau pur şi simplu într-o dificultate indiferent de aria vieţii, atât în întâlniri individuale cât şi de grup.

​​Nevoia mea de ordine, structură şi claritate m-a atras şi în mediul organizaţional, de business, devenind pentru câţiva ani Consultant Resurse Umane.​ În această calitate am interacţionat cu oamenii în procesele de recrutare şi selecţie de personal, încercând de fiecare dată să "plasez omul potrivit la locul potrivit". De asemenea, am format profesional (perfecţionat) peste 300 de manageri resurse umane, în cadrul cursurilor susţinute pe această temă.

​Criza economică mi-a adus, personal, o nouă provocare - aceea de a da viaţă primului centru antimobbing din România (mobbing-ul este hărţuirea psihologică la locul de muncă) şi de a-l face funcţional, la început în cadrul Asociaţiei COLFASA. Într-o perioadă de aproximativ doi ani de la deschidere sa, peste 150 de persoane au fost sprijinite psihologic, juridic şi din punct de vedere al consilierii profesionale, astfel încât acestea să poată depăşi experienţa traumatizantă mai uşor. A fost contextul în care am putut aplica cunoştinţele dobândite prin formarea ca expert mobbing din cadrul Şcolii de la Milano şi de a ajuta angajaţii din România pe o problematica atât de întâlnită - stresul provocat de abuzurile din câmpul muncii.

O urmare firească a acestui proiect au fost pentru noi, echipa Asociaţiei Spring, proiectele centrate pe acelaşi fenomen al hărţuirii psihologice şi al violenţei de data aceasta în mediul şcolar. Am observat atât din lucrul cu adulţii hărţuiţi cât si din cercetarea şi studiile internaţionale că un copil abuzat în familie sau la şcoală devine un adult cu vulnerabilitatea de a fi abuzat şi la locul de muncă. Se schimbă „scena” şi „actorii”, dar „piesa” se continuă din nou şi din nou, persoanei fiind-ui extrem de dificil să iasă fără suport specializat din acest pattern repetitiv, în care joacă fie rol de victimă sau agresor. Tocmai pentru a „taia răul de la rădăcină” am demarat proiectul „Aleg să mă implic. STOP bullying!”, implementat sub coordonarea Annei Maria Bitere, preşedinte asociaţie. Prin acesta ne-am apropiat ca practicieni de fenomenul bullying-ului (violenţa în şcoală) având ocazia de a fi alături de elevii care s-au aflat în ipostază de victimă, agresor sau martor la şcoală şi a-i ghida pentru a şti cum să gestioneze astfel de situaţii cât mai benefic şi constructiv pentru ei.
 

O activitate pe care o acopăr şi care îmi este foarte dragă este ​consilierea vocaţională şi cea profesională/de carieră. Am convingerea că fiecare om are o misiune personală în viaţă şi, atâta vreme cât  nu este pe calea îndeplinirii ei, nu poate fi fericit. Iar dacă eu pot contribui în viaţa unei persoane prin a o asista la a-şi (re)găsi "drumul", nu pot fi decât foarte încântată.
 

Informaţii suplimentare referitoare la activitatea mea, serviciile prestate şi proiectele de interes pentru mine pot fi găsite accesând blogul personal la adresa: http://floriandronache.wordpress.com/

Acest site este parte a proiectului "Aleg să mă implic. STOP Bullying!", realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.– www.fdsc.ro

O inițiativă a Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile

Susținut de:

Sponsorizat de :