5.5.38

Asociaţia SPRING

Curs de formare în prevenirea şi combaterea bullying-ului pentru profesori

 

Marți, 3 martie 2015 și miercuri, 4 martie 2015, a avut loc cursul de formare în prevenirea și combaterea bullying-ului dedicat cadrelor didactice. Activitatea a fost susţinută de Ioana Şandru (psiholog şi preşedinte Asociaţia DIRECT) cu scopul de a dezvolta competenţele profesionale ale beneficiarilor privind intervenţia în situaţii de bullying. 

În deschiderea cursului a fost prezentat proiectul „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” de către Andreea Romeghe (Asociația SPRING) și a fost difuzată melodia ”Merg înainte”, creată de Andrei Duțu și Tibi Galea în cadrul proiectului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sesiunea a continuat cu descrierea fenomenului de bullying, prezentarea cauzelor și a semnelor apariției agresiunii de tip bullying, a tipurilor de bullying, precum și a consecințelor manifestării acestui fenomen. O componentă importantă a cursului a fost aceea dedicată metodelor şi instrumentelor utile în identificarea cazurilor de elevi cu comportamente violente şi în prevenirea şi gestionarea bullying-ului.

În ultima parte a cursului fiecare participant a conceput planul său de prevenire și combatere a bullying-ului în școala în care activează. Vă invităm să descoperiţi mai jos o parte din planurile elaborate:

 

 

Acest site este parte a proiectului "Aleg să mă implic. STOP Bullying!", realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.– www.fdsc.ro

O inițiativă a Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile

Susținut de:

Sponsorizat de :