Avanpremiera piesei de teatru din cadrul proiectului Aleg să mă implic. STOP Bullying!

Proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! are un prim rezultat: o piesă de teatru ce ilustrează fenomenul bullying, creată de Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION şi pusă în scenă alături de 2 elevi de gimnaziu şi 2 elevi de liceu, actori talentaţi ai Şcolii de actorie Victoria Art.

Avanpremiera piesei de teatru a avut loc duminică, 23.11.2014ora 11 la Godot Cafe-Teatru. Spectacolul a fost susţinut în faţa colegilor, părinţilor şi profesorilor celor 4 elevi actori (Alex Dediu, Anisia Zlataru, Vlad Linta, Alexandru Dumitru), cu scopul de a testa impactul piesei asupra publicului înaintea desfăşurării reprezentaţiilor în şcoli.

Utilizând arta teatrală drept metodă de educaţie non-formală, piesa de teatru a fost concepută în cadrul proiectului Aleg să mă implic. STOP Bullying! cu scopul de a informa elevii din şcoli generale despre fenomenul de bullying şi despre implicaţiile sale, încurajându-i să adopte atitudini active în prevenirea şi gestionarea unor astfel de situaţii. Piesa va fi reprezentată în cadrul celor 6 seminarii de informare ce vor avea loc în 6 şcoli generale din Bucureşti.

Implementat de Asociaţia SPRING în parteneriat cu Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION şi Asociaţia DIRECT, proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! se derulează în Bucureşti în perioada 1 octombrie 2014 – 31 martie 2015. Iniţiativa îşi propune să contribuie la prevenirea şi combaterea fenomenului bullying prin activităţi educative adresate elevilor, profesorilor, consilierilor şcolari şi poliţiştilor.

Proiectul Aleg să mă implic. Stop Bullying! este implementat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile.