5.5.38

Asociaţia SPRING

11-19 februarie 2014

Seminarii de informare la Poliţia Capitalei

În perioada 11-19 februarie 2014, echipa Asociației SPRING, reprezentată prin Anna-Maria Bitere, Flori-Ana Andronache şi Ana Maria Benali, a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, patru seminarii de informare, având ca tematică hărțuirea psihologică la locul de muncă. Aceste seminarii fac parte din campania de informare, sensibilizare și conștientizare cu privire la problematica fenomenului de hărțuire psihologică la locul de muncă (mobbing), pe care Asociația SPRING a inițiat-o în luna noiembrie 2013. La aceste evenimente au participat peste 100 de persoane, reprezentând în principal personal din conducere: șefi de secții, șefi birouri, șefi servicii, dar și personal din subordine.

Ştiri

Vineri, 24 ianuarie 2014

Asociația SPRING a organizat și desfășurat workshop-ul centrat pe dezvoltarea abilităților de comunicare asertivă

Vineri seara, 24 ianuarie, echipa SPRING a avut ocazia de a cunoaște noi persoane interesate de tema comunicării, în calitate de specialiști în domeniu, dar nu numai.Indiferent de locul de muncă din prezent, nivelul de studii, vârsta sau sexul nostru, cu toții am agreat acceași concluzie:

Comunicarea este sângele unei relații. Ea ne ajută să însănătoșim  sau să dezechilibrăm relațiile cu cei din jur.

...citeşte mai mult
...citeşte mai mult

23 noiembrie 2014

Avanpremiera piesei de teatru din cadrul proiectului Aleg să mă implic. STOP Bullying!

Proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! are un prim rezultat: o piesă de teatru ce ilustrează fenomenul bullying, creată de Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION şi pusă în scenă alături de 2 elevi de gimnaziu şi 2 elevi de liceu, actori talentaţi ai Şcolii de actorie Victoria Art. 

...citeşte mai mult

27 şi 28 noiembrie 2014

Seminar de informare şi workshop Şcoala Gimnazială nr. 135

Joi, 27 noiembrie 2014, a avut loc primul seminar de informare din cadrul proiectului Aleg să mă implic. STOP Bullying!. Beneficiarii au fost peste 50 de elevi şi 6 profesori ai Şcolii Gimnaziale nr. 135 din Calea Ferentari nr. 135.

Seminarul a debutat cu prezentarea iniţiativei Aleg să mă implic. STOP Bullying! de către Anna-Maria Bitere, managerul proiectului şi preşedinte Asociaţia SPRING. Discuţiile au continuat cu prezentarea fenomenului  bullying realizată de Andreea Vasile, psiholog şi preşedinte Asociaţia E.L.E – creează şi educă, organizaţie non-guvernamentală  care  ales să susţină proiectul nostru şi să se implice activ în prevenirea şi combaterea bullying-ului în şcoli. 

...citeşte mai mult

Impresii pre şi post Workshop: „Stop Bullying!”

cu elevii claselor a V-a şi a VI-a ai Şcolii Gimnaziale nr. 135, Ferentari, Bucureşti, 28.11.2014

Emoţie – nerăbdare – entuziasm şi ceva urme de încordare în faţa necunoscutului şi anumitor prejudecăţi căci urma să întâlnim câţiva copii pe care ne-am propus să îi învăţăm lucruri complicate despre ce înseamnă violenţa în şcoală, care sunt efectele ei, cum se face prevenţia şi combaterea. Partea cea mai grea a acţiunii noastre – să schimbăm atitudinea lor: să micşorăm nivelul de agresivitate, pentru că ştim bine că violenţa generează violenţă. Şi asta chiar pe terenul lor: în perimetrul şcolii. Acolo unde un puşti îmi spunea foarte sigur pe sine, „Dacă nu loveşti tu primul, sfârseşti prin a fi lovit”.

...citeşte mai mult

27 şi 28 noiembrie 2014

Încep seminariile de informare şi workshopurile  Aleg să mă implic. STOP Bullying!

Am pregătit terenul şi demarăm seminariile de informare şi workshopurile din cadrul proiectului Aleg să mă implic. STOP Bullying! Primii beneficiari vor fi elevii Şcolii gimnaziale nr. 135 din Calea Ferentari nr. 72, care vor participa joi 27.11.2014 la un seminar de informare despre bullying şi vineri 28.11.2014 la un workshop interactiv ce va combina noţiuni de educaţie civică aplicate pe problematica bullying-ului cu elemente de teatru de improvizaţie.

...citeşte mai mult

12 decembrie 2014

Seminar de informare Şcoala Gimnazială "Petre Ghelmez"

Vineri, 12 decembrie 2014, am organizat al doilea seminar de informare din cadrul proiectului "Aleg să mă implic. STOP Bullying!" Beneficiarii au fost 60 de elevi de clasele a V-a, a VI-a şi a VIII-a din Şcoala Gimnazială "Petre Ghelmez", Sectorul 2. 

Seminarul a fost susţinut de Anna-Maria Bitere (psiholog, manager de proiect Asociaţia SPRING) care le-a vorbit copiilor despre ce este bullying-ul, tipuri de bullying prezente în şcoli şi consecinţele acestor comportamente asupra tuturor persoanelor implicate în astfel de situaţii.

Al treilea seminar de informare şi workshop  Aleg să mă implic. STOP Bullying!

La final de an, echipa proiectului „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” organizează un nou seminar de informare și un nou workshop. Activitățile vor avea loc în zilele de 18 şi 19 decembrie 2014, beneficiarii fiind de această dată elevi și cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Strada Costila, nr. 2, Sectorul 4, București.

...citeşte mai mult
...citeşte mai mult

15 decembrie 2014

Workshop la Şcoala Gimnazială ”Petre Ghelmez” 

În 15 decembrie a venit momentul susţinerii celui de-al doilea workshop din proiectul „Aleg să mă implic. Stop bullying!”, la Şcoala ”Petre Ghelmez” din Sectorul 2.

Aici ne-a aşteptat un grup numeros de 18-20 de elevi din clasele a V-a, a VI-a şi a VIII-a, prin urmare un grup care a necesitat o mai mare implicare din partea coordonatorilor şi în acelaşi timp, ne-a adus o experienţă deosebită.

...citește mai mult

18 şi 19 decembrie 2014

Seminar de informare şi workshop Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”

Joi, 18 decembrie 2014, am organizat al treilea seminar de informare despre bullying, la care au participat peste 60 elevi şi 5 profesori ai Şcolii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu" din sectorul 4.
Activitatea a fost susţinută de Ioana Şandru, psiholog şi preşedinte Asociaţia DIRECT, care le-a vorbit elevilor despre tipuri de bullying şi consecinţele acestora asupra tuturor pesoanelor implicate în acte de violenţă (fizică, verbală sau psihologică). Încurajaţi să participe activ, elevii au povestit şi dezbătut situaţii de tip bullying întâlnite în şcoala lor şi în alte medii în care îşi petrec timpul. 

...citește mai mult

Un nou Seminar de informare şi Workshop  Aleg să mă implic. STOP Bullying!

Proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! continuă în 2015 cu un nou seminar de informare și un nou workshop, activităţi ce vor fi desfăşurate în 19 şi 21 ianuarie la Şcoala Gimnazială nr. 178 din Strada Dridu nr. 2, Sectorul 1.

Seminarul de informare din 19 ianuarie se va desfășura între orele 12:00 şi 14:00 în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 178 şi va fi susţinut de Flori Ana Andronache (psiholog, Asociaţia SPRING).Scopul activității propuse celor 60 de elevi de gimnaziu participanţi este de a-i informa și sensibiliza despre fenomenul bullying și de a-i ajuta să conștientizeze tipurile de bullying cu care se confruntă în școli și consecințele unor astfel de comportamente. 

...citește mai mult

Seminar de informare şi workshop Şcoala Gimnazială nr. 178

Proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! a continuat cu al patrulea seminar de informare, organizat luni, 19 ianuarie 2015, la Şcoala Gimnazială nr. 178 din sectorul 1. Activitatea a fost susţinută de Flori Ana Andronache (psiholog, Asociaţia SPRING) pentru 60 de elevi de clasa a V-a şi a VI-a.

La formatul consacrat al evenimentului, consând în discuţii despre bullying, tipuri de comportamente agresvie şi consecinţele lor şi reprezentaţia piesei de teatru „STOP Bullying!”, am adăugat două ingrediente noi, foarte bine primite de participanţi. Primul a fost lansarea melodiei anti-bullying din proiect - „Merg înainte" - compusă de doi tineri muzicieni foarte talentaţi: Andrei Duţu şi Tibi Galea

...citește mai mult

"Dacă aș fi directorul școlii pentru o zi..."

Un nou workshop cu elevi din gimnaziu, o nouă experienţă plăcută şi, evident, distinctă în felul ei.

Miercuri, 21 ianuarie, ne aşteptau 12 elevi – norocoşii căştigători ai locului la workshop, dintre cei cca 60 care au participat la seminarul din aceeaşi săptămână.

Într-un cadru de învăţare şi dezvoltare personală experienţială, pornind de la improvizaţii mai mult sau mai puţin amuzante ghidate atent de Elias şi Paul, elevii au ajuns să experimenteze cum e să fii personaj pe „scena” bullying-ului.

...citește mai mult

Seria seminariilor de informare şi a Workshop-urilor Aleg să mă implic. STOP Bullying! continuă

Ne aflăm la al cincilea seminar seminar de informare și la al cincilea workshop din proiectul  Aleg să mă implic. STOP Bullying! Beneficiarii vor fi de această dată elevi şi profesori ai Şcolii Gimnaziale nr. 59 din strada Vlădeasa nr. 9, sectorul 6.

Miercuri, 18 februarie 2015, între orele 13:00 şi 14:30, vom organiza seminarul de informare despre bullying la care vor participa 60 de elevi de clasa a VII-a şi 5 cadre didactice.Activitatea va fi susţinută de Luiza Udrea, psiholog, cu scopul de a informa participanţii despre fenomenul de bullying și de a-i ajuta să conștientizeze comportamentele agresive care apar în școli, precum și consecințele acestora. 

...citește mai mult

Seminar de informare şi workshop despre bullying la Şcoala Gimnazială nr. 59

Miercuri, 18 februarie 2015, am organizat al cincilea seminar de informare despre bullying din proiect. La activitate au participat aproximativ 60 de elevi de clasa a VII-a şi 5 profesori ai Şcolii Gimnaziale nr. 59 din sectorul 6.


Urmând formula consacrată, seminarul a debutat cu prezentarea proiectului realizată de Anna-Maria Bitere (manager de proiect Asociaţia SPRING).  Apoi avut loc a discuţie interactivă despre fenomenul de bullying facilitată de Luiza Udrea, psiholog

...citește mai mult

Curs la Poliţia Capitalei în vederea prevenirii și combaterii bullying-ului

În zilele de 19 şi 20 februarie 2015 a avut loc primul curs de formare în prevenirea şi combaterea bullying-ului din cadrul proiectului Aleg să mă implic. STOP Bullying!, programul fiind organizat la sediul Poliţiei Capitalei.
La sesiuni au participat 14 poliţiști cu atribuții în prevenirea și combaterea bullying-ului. Cursul a fost susținut de Ioana Şandru, preşedinte Asociaţia DIRECT, psiholog, consilier şcolar şi trainer, absolventă de studii doctorale în Psihologie la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti, cu teza de doctorat „Fenomenul bullying la adolescenţi”.

...citește mai mult

Puncte de informare despre bullying în librării

Deoarece ne-am propus să transmitem mesajul nostru anti-bullying către cât mai multe persoane, în weekendul 21-22 februarie 2015 am organizat două Puncte de informare despre bullying în spaţii non-formale. Astfel, sâmbătă după amiaza am fost în Librăria Syntagma din Galeriile Titan, iar duminică după prânz în Librăria Diverta din Mall Plaza România.

...citește mai mult

Curs de formare în prevenirea şi combaterea bullying-ului pentru profesori

Marți, 3 martie 2015 și miercuri, 4 martie 2015, a avut loc cursul de formare în prevenirea și combaterea bullying-ului dedicat cadrelor didactice. Activitatea a fost susţinută de Ioana Şandru (psiholog şi preşedinte Asociaţia DIRECT) cu scopul de a dezvolta competenţele profesionale ale beneficiarilor privind intervenţia în situaţii de bullying. 
 

Ultimul Seminar de informare şi ultimul workshop „Aleg să mă implic. STOP Bullying!”

Cel de-al şaselea şi ultimul seminar de informare din proiectul nostru s-a derulat luni, 9 martie 2015, în Şcoala Gimnazială nr. 88 (Shanghai) din sectorul 3. La activitate au participat peste 60 de elevi din clasele a V-a si a VII-a şi 5 dintre profesorii lor.
 

...citește mai mult
...citește mai mult

Acest site este parte a proiectului "Aleg să mă implic. STOP Bullying!", realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.– www.fdsc.ro

O inițiativă a Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile

Susținut de:

Sponsorizat de :